duminică, 19 decembrie 2010

Who the Fuck is Zoso?

Profan fiind in ale blogaritului, am frunzarit paginile acestei lumi aparte, timp de mai multe luni. Pana la urma am ajuns la concluzia ca din punct de vedere al limbajului folosit, se impart in 3 mari categorii:
1. elevate, cu exprimari studiate, care au in spate lecturi multiple, cultura si bun simt.
2. mitocanesti, folosind scursura dex-ului, mustind de injurii si dialoguri jignitoare. Aici trivialul este ridicat la rang de lege.
3. de mijloc, un fel de mixtura intre cele 2 "curente", in care postarile dau dovada stapanirii condeiului, dar apar din cauze stiute doar de autor, derapaje spre obscen. (in categoria aceasta cred ca este si blogul subsemnatului).
Si tot umbland eu prin lumea bloggerilor, auzeam pe la colturi, soptit sau in gura mare, rostita cu respect, invidie sau ura, o porecla "Zoso".

Cum, nu ai auzit de Zoso? Pai el e taticul bloggerilor! Cu el incepi si cu el termini ziua. Neaparat sa nu ratezi vreo postare de-a lui. Orice blog, care se vrea in "trend" il are mentionat la prieteni. Intriganta poveste a persoanei virtuale Zoso, un fel de Guru al bloggerilor, m-a facut curios, plus ca ma simteam pus intr-o ipostaza jenanta, pentru ca nu stiam nimic despre el.
Asa ca mi-am luat inima in dinti si i-am accesat pagina. Prima postare dateaza tocmai de prin mai 2005, in care ne instiinteaza ca stand cu un deget in fund, a inceput sa simta nevoia deschiderii spre universalitate (probabil din cauza mirosului, sau o fi fost vreo figura de stil...). Din a doua zi de bloggerit, Zoso incepe sa ridice stacheta, publicand urmatoarele: " Muie lăbarilor care nu ştiu să meargă pe stradă. În pizda mă-tii, dacă tot ai umbrelă, nu tre să fluturi cu ea tot timpul pe stradă, că nu e strada mă-tii !! Muie idioţilor cu câini.Las-o-n pula mea de treabă!!!" Concluzionand ca de mirosurile urate din metrou sunt vinovati numai cei veniti din Moldova, pentru ca sunt niste nespalati! (Nu ma pot abtine sa nu remarc dovada de mare civism data de o persoana care si-a petrecut un timp in Germania, iar acum se plimba pe langa Biserica Neagra. Probabil ca frustrarea e foarte mare din moment ce chiar de atunci, incurca din greu ş cu ţ, meteahna care ii face probleme si azi). Ma opresc aici cu blogul de blogger al blogangiului Zoso
Am mai vazut, din pura intamplare, niste comentarii ale aceluiasi patriarh al postarilor, care incepeau cu "Bai Coaie" si am zis ca pentru moment imi ajunge "cura" de Zoso-lina.
Pana la urma, adaptata la RO, ramane intrebarea celor de la Smokie: "Who the Fuck is Zoso?" Mie unul imi este indiferent.

P.S. Cei care ma vor injura pentru ce am scris despre Zoso, tin sa le spun ca nu difera de fanii lui Mucea Badea cu nimic.

14 comentarii:

  1. Bine punctat Dane dar nu are rost sa-ti pui mintea cu prostul...o are odihnita.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta din poza e Piticu.ro,Dorombanch de la Realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vizitat sute de blog-uri dar un blog de o asemenea factura, recunosc, nu am mai vazut. Cuvantul cel mai potrivit este jeg.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu oare unde ma incadrez? simt asa nevoia sa injur socialismul zilnic...poate nu sunt mitocan, poate am tourette, cine stie?...zoso nu este un trend setter, este un blogomat in felul lui....patentul imi apartine da? deci "blogomat" - marca inregistrata NDC:):):)

    la mine pe blog Bolsevicul de Ilici, tuna si fulgera din fundul haznalei istoriei?!?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, sunt perfect de acord cu tine referitor la "Zoso" ai perfecta dreptate in acesta descriere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Netu e o lume a tuturor. Sanatosi, intelgenti, idioti, frustrati...fiecare e liber sa zica ce vrea cum vrea pentru ca nu sunt reguli. Doar ca sa nu ne mire daca intr-o buna zi, libertatea asta deplina de exprimare va culisa spre tv (aici deja se intrepatrund), scoli, gradinite, poate chiar facultati si nu ca subiect de psihanaliza, ci preluate ca valori. De ce? Pentru ca intotdeauna mitocania, mizeria, dejectiile intelectuale, bagabonteala lingvistica atat de adorata de bajetii de cartier, vor prima si vor acoperi bunu simt, educatia, finetea intelectuala, ironia subtila daca n-ai educatia celor 7 ani si nu esti invatat ce sa alegi in viata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am o intrebare, de ce toata lumea are ceva cu oamenii din Moldova, si mai ales bucurestenii, pe bune, in fiecare padure gasesti si arbori uscati, nu toti oamenii din Moldova sunt asa, in orice regiune a tarii sunt tot felul de oameni, fie Bucuresti, fie Craiova etc. si voi aia ''dan capitala'' sa va cautati radacinile, pentru ca tot de undeva din ''provincie'' sunt bunicii sau parintii vostri...eu sunt din Bacau, iti urmaresc blogul, faci o treaba buna, dar sa stii ca e foarte urat din partea ta sa jignesti oamenii din diferite regiuni ale tarii daoar pentru ca semeni de-ai lor sunt niste ciobani, asta te face sa fii de aceeasi categorie cu zoso. respect..stefan

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Stefan, cred ca ai inteles gresit ce am scris. Eu nu pot sa jignesc si nu am jignit pe nimeni din cauza apartenentei la vreo zona istorica. Ce am scris eu acolo erau vorbele acestui Zoso despre moldoveni. Eu sunt din Iasi si iti dai seama ca nu am ceva cu ai nostri "frati".La fel cum nu am cu nimeni din celelalte zone. Ce ma deranjeaza, este mitocania si asta este peste tot! (poate mai accentuata in vechiul regat). La sfarsit te asigur ca spre deosebire de altii eu sunt mandru de Moldova mea!
    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  9. Hey theгe! Thіs iѕ my first comment hеre
    sο I just ωanted to give a quicκ ѕhout out and tell уou I genuinelу
    enjoy reaԁing your аrtiсles. Can you suggest any otheг blogs/websites/forums that go οvег
    thе same tоpics? Thank you so much!
    Also visit my webpage :: 1 month loan

    RăspundețiȘtergere
  10. Good day! I ϳust wіsh to givе you a huge thumbs up for yоur еxcellent info you hаve right hеrе
    оn this pοst. I'll be returning to your blog for more soon.

    Check out my web blog - New Bingo Sites

    RăspundețiȘtergere
  11. Very nice aгtiсle, totally what I needed.



    Mу site: losing weight

    RăspundețiȘtergere
  12. It іѕ appгoρrіаte tіme
    to make some plаns for the longeг term аnԁ іt iѕ tіme to be
    happy. ӏ hаѵe lеarn this ρut up anԁ
    іf I cоuld І want tο recommend you few attеntion-grabbing thingѕ or аdvice.
    Perhapѕ you cаn write nеxt artiсles regardіng this article.

    I wish to read more things apprοximatеlу it!


    my ωebsitе small loans

    RăspundețiȘtergere
  13. Heу therе, You've performed a great job. I'll
    defіnitely digg it аnԁ indiviԁuallу ѕuggest tο my frienԁs.
    I am confident they'll be benefited from this website.

    My web page ... payday loans

    RăspundețiȘtergere