duminică, 5 decembrie 2010

Topmodela, Prietenul, Nepotica si Mitocanul


Incep sa am un sentiment de compasiune pentru tot ce atinge Mircea Badea (chiar si cu privirea). Pentru obiecte, compasiunea se transforma in mila, incepand cu scaunul pe care-si lafaie dosul nespalat si pana la nevinovatele costume, chinuite de un marlan care se vrea animal citadin. De la asfaltul stricat de mersul lui mitocanesc si pana la recuzita din studioul emisiunii, supusa unor tratamente de o violenta isterica (de exemplu scena cu distrugerea laptopului). Persoanele care graviteaza in jurul acestui parvenit needucat, sunt demne de compasiune, dar nu de intelegere. Pentru ca nu poti avea explicatia prieteniei sau amicitiei, cu un asemenea neanderthal. In cazul nepoatei, saraca fata e nevinovata, gradul de rudenie prea apropiat o obliga sa-l suporte in tot felul de ipostaze. Ce ar putea sa invete un copil de la un asemenea unchi, incult,violent si megaloman? Numai mama ei ar putea raspunde. Sau poate o vrea educata in spiritul lui frate-su.
Carmen Bruma, numita in bascalie de mitocan "topmodela", face parte din categoria celor care nu ridica privirea, executa ordinele fara sa le filtreze si se rateaza in tacere,langa bruta. Ajunsa cunoscuta prin forte proprii, Carmen, sau "vesnica logodnica", este umilita in fiecare clipa de alaturarea numelui ei cu cel al mitocanului. Poate il iubeste atat de mult, incat ii tolereaza toate marlaniile, sau poate sub fatada femeii emancipate, constienta de valoarea ei, se ascunde un suflet mai sarac cu duhul...
Oreste, este prietenul (poate singurul) vechi, care nu tradeaza. Oreste nu jigneste, nu distruge, nu umileste. Este din cu totul alt aluat. Erudit, cu vorbele la el intotdeauna, Oreste respira cultura si bun simt. Din universul, uneori abstract, in care traieste, Badea se vede doar ca un gandac la care te uiti curios. Trecandu-l la capitolul diverse (nu apare nici macar in blogroll), Oreste se imunizeaza si delimiteaza de infectia Mircea Badea. Mitocanul se mandreste cu prietenia lui Oreste, dar nu pierde nici o ocazie sa-l murdareasca cu vorbe scuipate printre dinti, pline de venin.
Infectia cu prostie, Mircea Badea, a cuprins masa indivizilor frustrati, fara educatie, fara minima cultura, ratati. Ca si in cazul manelistilor, aceste fiinte idolatrizeaza nu o persoana ci un exemplu de parvenire. Poti sa faci bani si sa ai masina cu "gagica", fara sa muncesti, citesti sau inveti, ci doar aratandu-ti muschii prin parcuri si blog, iar seara deschizand haznaua si aruncand cu laturi spre cine ai ordin. La ce buna cartea, cand mitocania agramata e platita asa bine? Daca veti avea vreodata curozitatea masochista de a citi comentariile de pe blogul celui care se lauda ca este mai nou: "licentiat sa ucida", veti observa nivelul intelectual "ridicat" la care se discuta si faptul ca cel care protesta pentru libertatea exprimarii, se comporta ca un dictator. Si nu ca unul de dreapta gen Franco sau Salazar, ci direct ajuns in stadiul de Pol Pot. Nu este admis nici un comentariu nefavorabil la adresa "geniului". Doar laude suporta individul, iar fanii creierului neted se intrec in pupincurisme. Pentru ca megalomanul deja se crede vreun arogant mult iubit si stimat. Urmeaza faza paranoiei. Caz patologic, bun de studiat in laboratoarele psihologiei cognitive, mitocanul suprem, da dovada de stari psihice de idioție și imbecilitate avansate, laudandu-se ca nepotica i-a pus porecla: "Tălâmbacul"! Cat de inapoiat mintal trebuie sa fii, ca sa te lauzi ca o fetita de 6-7 ani, te alinta cu un cuvant pe care dex-ul il "traduce": bleg, nătăfleţ, nătărău, nătâng, neghiob, nerod, netot, prost, prostănac, stupid, tont, tontălău. Asta e talambul, va dati seama talambacul... Iar mitocanul nu-si incape in costum de mandrie si alearga in continuare! Ca un Forest Gump mioritic si retardat (daca e posibil asa ceva), Badea alearga. Run Badea, run!
Ca sa nu mai vorbim de ultima "reusita" a megastarului. La ora de "maxima" audienta, la care e transmisa emisiunea lui, pe la 23,30, a inceput el sa scuipe flegme catre cealalta televiziune "nisata" pe Basescu si PDL, Realitatea. I-a improscat cu tot felul de mizerii, facandu-i: plicticosi, pupincuristi si basisti (jignirea suprema!). Exact la acea ora, pe Realitatea era o emisiune cuminte, moderata de iubita lui Badea, Carmen Bruma, si avandu-l invitat pe prietenul mitocanului, Oreste!



Ce sa mai spui despre un astfel de pachiderm ? Il lasi sa-si rumege esecurile si treci mai departe. De acum, datorita nepoatei sale, il voi dezmierda "Tălâmbacul". Mai buna caracterizare nici ca se putea, Bravo Rontzi!

5 comentarii:

  1. grasutu din baicoi7 decembrie 2010 la 11:53

    Marele sportiv luptator de Y1 sau X5 si sensei in ale martialelor se si face de cofetarie de unu singur ca n-a fost in stare sa plateasca o factura. Si cum bineinteles ca tot Universul comploteaza (intre 2 gauri negre si niste coliziuni de galaxii) impotriva facocerului cu ochelari de soare, nu el e de vina ca nu cunoaste regulile si modalitatile moderne de plata, nu e de vina el ca nu umbla cu carduri, azi cand poti sa platesti orice din varf de munte daca ai un mobil sau laptop. Cata rautate in tara asta! Sigur eu am vagi banuieli ca Basescu se ascunde in spatele acestei marsavii, cu SRI si STS, dar nu intru in detalii sa nu ma trezesc cu mascatii la usa. Acest puncte puncte (...adica) al entertainmentului balcanic reuseste sa faca din prostie o virtute. Adica cu cat sunt mai prost cu atat merit sa fiu mai apreciat :D E mai tare CA Criss Angel asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara! :))))) Faci ce faci si nu-l cruti pe Badea! As vrea sa stie si el....cineva sa-i faca 'placerea" cu trimitere spre blogul tau! Cred ca l-ar apuca furiile, ar intra in fibrilatie! Vai, cum, el fantele sa fie ironizat?

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Lulu, chiar crezi ca nu-l stie? Sigur il citeste, am informatia asta. Iar ce scriu despre el sunt opinii personale, dar si "lucrez" cu materialul clientului. Si slava domnului, Talambacul e destul de fudul pe langa prostie si ne da subiecte.
    sarut mana

    RăspundețiȘtergere
  4. Bleah un blogger prost care se ia de Badea si familia lui.
    Il face incult desi el foloseste cuvinte de ultima speta
    Si desi ii acuza pe ceilalti de megalomanie are el informatia ca Badea ii citeste blogul.Probabil ii stie si ip-ul
    Bleah mi se face scarba ca am dat click pe un asemenea rahat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te oftici tare ca nu ai si tu muschi , fizic placut, inteligenta si bun simt ca Badea? Te doare tare prostia? Suferi ca nu ai si tu gagica emancipata, care arata minunat ca si Carmen? Te folosesti de numele lor ptr a atrage trafic pe blogul tau de rahat ? BINEPA

    RăspundețiȘtergere