vineri, 17 decembrie 2010

"Bai, coaie !"

Aud tot mai des, in randul tineretului, studios sau ne, apelativul "bai coaie".


Spus cu admiratie, ba chiar uneori ca un dezmierd, acest "bai coaie", a inlocuit demodatele: "prietene", "amice", "frate", chiar si "baiete" sau "fato". Baieti si fete, de orice pregatire, molfaie toata ziua la "coaie". Chiar si pe net, sunt bloguri dedicate limbajului de genul acesta. Se arunca in stanga si dreapta cu "bai coaie" sau "ba coae", nimeni dintre admiratorii acestor pagini, nu se simt deranjati. In exclusivitate, de varste pana in 30 de ani, acesti admiratori ai organelor genitale, reprezinta prototipul tanarului din RO. Capul aplecat un pic in fata, adus de umeri, privirea deseori tulburata de privitul ore in sir la un monitor, incapacitatea de a dialoga prin viu grai, lipsa notiunilor elementare de cultura (nu mai mult de 10 carti citite pana la 18 ani...), comportament asocial si distrugerea aproape completa a sentimentelor. Traind intr-o lume artificiala, cu degetele mai obisnuite cu tastatura decat cu stiloul, tinerii nostri isi refuleaza frustrarile virtual, iar nevoile sexuale sunt satisfacute din ce in ce mai mecanic. Traim vremuri in care nu se mai face "dragoste", ci doar "futut". O fi bine, o fi rau? Din punctul meu de vedere, daca nu exista o cat de mica atractie sentimentala, "futaiul" e doar un gest reflex.
Auzind fete tot cu "bai coaie" in gura, gandul te duce la tigancile din mahalale si piete, care la nervi isi arunca una alteia ceva de genul "Fa, sa-mi sugi pula!". Imposibil sa nu le fi auzit toata lumea. Ce spectacol ridicol si ordinar. Pe vremuri daca te refereai la un tip, ceva de genul: "bai ce coaie a avut ala", semnifica curajul persoanei, intr-un limbaj golanesc, asemanator cu mai elevatul: "are sange in instalatie".
Acum majoritatea tineretului nu le mai are, chiar a devenit niste "coaie"!
Copilasi, aveti grija, testiculele sunt doar accesoriile pulii, daca aia nu se mai scoala, degeaba esti "coaie" !

P.S. Imi cer scuze pentru limbajul deplasat folosit, daca va deranjeaza, cititi printre randuri, mesajul e mai important!

Un comentariu:

  1. Margineanu Catalina17 decembrie 2010 la 18:32

    La vulgaritate se raspunde tot cu vulgaritate. Tinerii din ziua de azi vor sa iasa in evidenta cu limbajul trivial, cu conotatii sexuale, pentru ca asta e nivelul lor. Pentru a avea un nivel mai elevat trebuie scoala, educatie, efort de cunoastere, studiu, timp petrecut cu cartea in mana etc. Prea greu si prea complicat.
    Cu vulgaritatea, si mai ales cu tupeul iesi imediat in evidenta. Te stiu si te admira toti.
    "Modelele" de la cel mai inalt nivel al societatii sunt un exemplu de "urmat" pentru tanara generatie. Ca doar asta au votat.

    RăspundețiȘtergere