luni, 27 decembrie 2010

Am vizitat-o pe strabunica lui Mircea Badea

Ca Mircea Badea are un pedigree impresionant, tragandu-se din parinti campioni, nu mai este un secret pentru nimeni. Ce este senzational, urmeaza. Reporterii nostri au reusit sa o gaseasca pe strabunica lui Mucea! Aruncata de familie intr-un azil de batrani mizerabil, batranica isi duce viata de pe o zi pe alta in niste conditii greu de imaginat. In timp ce stranepotul ei, marea vedeta Mucea Badea, se plimba numai prin strainataturi, conduce masini luxoase si afiseaza o bunastare indecenta, strabunica lui se zbate sa traiasca, fara nici un ajutor si in cea mai crunta saracie. Echipa noastra a incercat sa-i faca o mica bucurie, daruindu-i o punga de plastic plina cu dulciuri si fructe. Nu i-am produs nici o bucurie pentru ca are diabet si le-a dat unei ingrijitoare imbracata intr-un halat soios.
Fabulos a fost emotionantul moment cand femeia aceasta simpla si batjocorita de soarta, de altfel foarte lucida la 92 de ani, ne-a demonstrat ce-si transmite familia Badea din generatie in generatie, ca un fel de legamant atletic: SPAGATUL!


Mucea, ai bunul simt si macar acum, de sarbatori, viziteaza-ti strabunica, Mitocanule!

6 comentarii:

  1. pentru cineva care are totusi bani, ar putea s-o duca pe bunica intr-un azil civilizat unde ar trebui sa plateasca 4000 lei pe luna.

    nu multi isi pot permite, insa mucea badea (imi place prenumele nou, sic) ar putea din respect sa aloce acesti bani strabunicii sale...

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi Ani pentru cel mic!
    tot binele pe lume iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. O Dio! La cat de merda este totul, acum rad cu lacrimi :))))) Esti o sursa inepuizabila pe subiectul M.B. Daca ai gasit si spagatista de strabunica, meriti din plin acel vis pe care ti l-ai marturisit intr-o postare anterioara, acea suava aparitie :) Iti promit ca ma voi ruga ptr tine, doar-doar o vei primi in dar spre, spreeeee admitatie, doar atat! Hehehehe ce rea sunt!

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi, dacă-i chestie de ereditate, înseamnă c-om prinde anul în care să-l redescoperim pe Badea într-un azil de bătrâni... Dă, Doamne...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu i-am si zis pe blog (sunt un cititor atent al comentariilor si parerilor de bun simt, exhaustiv argumentate, cu substanta si profunzime filozofica - de ex. mori vierme, pupinbasist jegos, fundu prost sters, sa te tavalesti in chinuri, etc - elemente stilistice pe care le regasim si-n operele marilor nostri scriitori sau analisti, dar sa nu divaghez) sa ne zica si 9 la multi ani, sa nu fie bulangiu, noua autistilor care-l citim si-l iubim si-l apreciem si care n-avem la telecomanda decat A3. Dar nu mi-a aprobat comentariul. M-a intristat. Pe moment. Ca mi-am dat seama ca cine sunt eu ca sa-mi raspunda el? Mi se pare corect. Dar noi tot o sa-l iubim si tot o sa-l urmarim seara de seara (chiar daca sunt meciuri in UCL sau porno telenovela Narcisa in flacari) si tot o sa-l apreciem si-o sa "rezonam" alaturi de el si de ideile lui novatoare, revolutionare dar in acelasi timp echilibrate si pertinente, care ne vor scoate din zeama asta si ne vor calauzi spre lumina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu aproba decat comentariile pozitive la adresa personalitatii sale atat de puternice. Doar a manifestat in fata CNA pentru libertatea de opinii, nu?

    RăspundețiȘtergere