miercuri, 17 noiembrie 2010

Adrian Nastase, printesa de Cornu

Daca ajungi in comuna Cornu, pe langa Campina, jud. Prahova, bunastarea te izbeste drept in fata, ca un tsunami. Asfalt, apa curenta, telecablu, internet, ce mai, civilizatie si aer curat. Toate acestea erau vise nevisabile pentru taranii de acolo, cu glodul pana in gat, cizme de cauciuc si "una mica" innadita la birtul comunal. Pana cand, ca intr-un basm de P. Ispirescu, intr-o zi pe la pranz, o limuzina neagra (fara marca, publicitatea costa) cu sofer, opri in fata primariei. Portiera deschisa lasa glezna fina sa coboare. Din masina aparu chipul incon-fund-abil, al printesei Adrianal Nastase. Primarul era deja in pozitie de drepti cu tricolorul fluturand pe costumul nitel sifonat. Au intrat in sediu, Adrianal, foarte vesela, a semnat niste hartii si a disparut cu masina, lasand in urma o "urma" de parfum scump amestecat cu transpiratie si personalul primariei, buimac pe trepte. Ei si sa vezi dupa aceea, dragii mosului. Ce mai zarva, ce mai vuiet se stranira in comuna. Firme peste firme se dadeau peste cap sa termine lucrarile cat mai repede. Ce in alte parti se facea intr-un an, aici se termina in 2 saptamani! Asa s-au construit toate, intr-un ritm alert, dar de calitate. Nu se uita nimeni la bani, tot ce era mai bun, acolo se ducea. Paralel cu lucrarile generale, intr-o poenita, s-a ridicat palatul printesei Adrianal:


Numit "casa de vacanta", palatoiul beneficiaza si de o crescatorie ultraperformanta cu gaini ouatoare. Adrianal fiind marcat de lipsa lor, si-a dorit ca macar sa tina in mana cat mai multe. In timp, gainile au inceput sa-si faca datoria si prestatia lor s-a inbunatatit tot mai mult. Printesa Adrianal era foarte bucuroasa de fiecare data cand venea la odihna si putea sa-si numere singura ouale:



Asta vara, in timpul vacantei, spre surprinderea taranilor si marlancelor din sat, printesa si-a manifestat dorinta de a participa la concursul anual: "Cornul cu tzatze". Incognito si deghizata s-a prezentat pe islazul comunal, unde se desfasura sexy-competitia. Taranii, majoritatea beti, nu au recunoscut-o decat spre sfarsit, la proba finala de scoatere a sutienului. Rosie de emotie si foarte pudica, Adrianal, a fugit rusinata din concurs. Atat concurentele cat si publicul au ramas cu gura cascata, fara sa poata schita vreun gest.


Si acum, la atata amar de vreme, taranii, seara la "PUB"-ul din centru, in fata unui pahar cu rachiu, mai povestesc intamplarea de atunci si zambesc ghidus cu subanteles. Concluzia: N-ai cu cine, Adrianal ! Niste tarani...

2 comentarii:

  1. am inteles ca tot la sugestia lui curuletz nastasian s-a construit la cornu o sala de sport de vreo 14 milioane de euro pt vacarii, porcarii si ciobenii locali...deh, fitzele proaste au ajuns si la sat...ai auzit ceva de niste stenograme cu curuletz si niste baieti minori?

    la mine pe blog Komisarul Lavrov ordona: "Retragerea trupelor ruse din Transnistria ar duce la reizbucnirea războiului"

    RăspundețiȘtergere
  2. ...dar cu calul ce ati avut?
    Se vede ca nu ati fost in Cornu nici inaintea lui Nastase si nici dupa! Panfletul (parodia?) voastra e valoroasa... pentru anumiti intelectuali... Spor la bloguit!

    RăspundețiȘtergere