luni, 1 noiembrie 2010

Lolek Nistor si Bolek Pop

Urmarind idealistul protest al invatatoarei din Caracal,in greva foamei de multe zile, mi-am adus aminte de "reprezentativii" lideri de sindicat ai invatamantului preuniversitar: Nistor si Pop. Doua panarame (sa-mi fie scuzata exprimarea), un fel de W.Ciutacu si Muircea Badea al sindicalismului din educatie. Nascuti extenuati, fara nici un talent pedagogic, satui de munca la catedra, cei doi s-au "dedicat" luptei sindicale, infingandu-se (si din cauza nepasarii corpului profesoral) in varful piramidei sindicale.


Acesti marlani absoluti, care la inceput nici macar nu stiau sa se imbrace sau pieptene, au ajuns in scurt timp mari vedete la TV, invitati prin tot felul de emisiuni in care isi "dau" cu parerea.
Ei, transformarile s-au facut simtite, odata cu parvenirea celor doi. Frizuri ingrijite si cu kilograme de gel in ele (marlanul, tot marlan), costume scumpe, incaltaminte la fel, etc. Se cunoaste ca membrii sindicatelor cotizeaza...


Si da-i si lupta cu ministerul, cu guvernul si presedentia. Lolek Nistor este binecunoscut in cercurile PSD-iste, avand multe "afinitati" si promisiuni de acolo (tineti minte, cat a fost ministru tanti Andronescu, nu a zis nici pas). Bolek Pop cica are vederi PNL-iste, fiind foarte apreciat acolo pentru actiunile sale "echilibrate". Din cauza inregimentarii politice, cei doi nu au nici o credibilitate in randul dascalilor, de unde si ultimele "rezultate" ale chemarilor la demonstratii, pichetari si mitinguri. Dar prin retelele de tip mafiot, care exploateaza miscarea sindicala, acesti imbuibati (ca si toti liderii de sindicate), nu pot fi schimbati decat printr-o minune. Toti au oameni cumparati in teritoriu, care pentru a-si pastra privilegiile, vor vota pentru ei.
Lolek Nistor si Bolek Pop, sunt niste circari ratati, profitori ai situatiei deplorabile in care se afla miscarea sindicala. Pana cand in fruntea dascalilor nu vor veni oameni de calitate, dedicati, apolitici si reformatori ai sindicatelor, nu vor avea decat de pierdut, atat material cat si din prestigiu.
Alde Lolek Nistor si Bolek Pop, trebuie trimisi la munca, sa vada si ei cum este !
P.S. Imi cer scuze autorilor desenelor animate cu Lolek si Bolek, nu am vrut sa le insult inteligenta celor 2 eroi polonezi, fizic Nistor si Pop aduc un pic cu ei.

2 comentarii:

  1. ... un articol scris pentru sufletul meu. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. acesti 2 hopa mitica ce cad in cur si nu se strica, nu sunt altceva decat niste agitatori nenorociti, niste bagatori de seama traind din cotizatiile fraierilor ce cred ca ei se zbat pt interesul lor...

    la mine pe blog despre cum a crapat Mihai Chitac...altul care a scapat de bratul scurt si firav al justitiei sodomizate de Iliescovici!!!

    RăspundețiȘtergere