joi, 14 octombrie 2010

Am visat un protest spontan !

Stimati telespectatori ai postului nostru tv., transmitem acum si pe radio simultan, din cate inteleg de la colegii nostri, ceva extraordinar se intampla in aceste momente in fata Ministerului de Finante. Regia, se aude? Cristina ma vezi? Da? OK!
Deci, repet inca o data, ceva extraordinar se intampla, tocmai ce au plecat si ultimii protestatari, angajati ai ministerului de finante, ANAF, Garda Financiara, Trezorerie si restul organelor impozitatoare, acesti adevarati martiri ai bugetului, cu niste salarii de mizerie, al caror singur tel este servirea prompta a clientului. Iar guvernul acesta barbar vrea sa le ia si ultima urma de demnitate: stimulentele (fie vorba intre noi, cam cat 3-4 salarii), Cristina s-a auzit asta? Nu? Bine, sa ma anunti cand bagam promo-ul ala cu "nu votati legea pensiilor, dati mai bine banii la FNI". Deci stimati contribuabili, iata ca nici bine nu a plecat Toyota LandCruiser-ul lui Vasile Marica, acest Vasile Roata al sindicalismului, impreuna cu sotia sa, directoare in ministerul de finante (nici o incompatibilitate, trebuie sa fim uniti !), ca o liniste suspecta s-a asternut. Apoi din departare au inceput sa se auda scandari, in cateva minute tot locul s-a umplut iar cu manifestanti ! Dar cine sunt acesti oameni si ce vor ei?


Doamna veniti aici un pic, asa cu fata la camera, cine sunteti si pentru ce protestati aici in fata ministerului de finante? Ma numesc Laura Vasile, sunt muncitoare la firma ... de confectii si am venit aici sa afle si nesimtitii astia din minister ca noi la privat, avem salarii indecent de mari fata de sarmanii bugetari ! E o bataie de joc, am 2 copii, sotul lucreaza in constructii, eu am 650 de RON si sotul 900 si 2 bonuri de masa, pai ce sa facem noi cu atatia bani? Uite acum vin de la doctor cu ala mic, l-a consultat si tratat in spital, iar apoi ne-a chemat la cabinetul lui privat sa-l vada iar. Am dat bani si la spital si la cabinet, dar cine-l intreaba pe saracul doctor daca are o paine seara acasa ? Va intreb pe dvs. e corect ? Toata ziua, la tv ne dati numai pe noi privatii cu problemele noastre, iar de bugetari ati uitat sau va bateti joc de ei ? Da, doamna, multumesc, sa trecem la alt manifestant, domnule de ce scandati "Vrem impozite mai mari?". Pai eu si cu sotia, avem un magazin mixt, la parter de bloc in sufragerie si mi se pare ca la cat muncim si la ce profit scoatem, cuantumul impozitelor este o bataie de joc ! Sa le dubleze dom-le, sa aiba si amaratii astia de functionari macar de o dantura din portelan si un concediu afara. Dar cum va numiti dle.? Numele meu este Poantă Victoraş, dar sa nu radeti de el.


Pai ma uitam aseara la papagalul ala basist de Nasul si spunea ca nevasta lui Marica are vreo 6000 de RON salar. Pai femeia aia a ajuns prin concurs acolo doar nu pe pilele lui barbatu-su, pe care-l cunosc personal de cand era lider sindical pe la vamesi si s-a impus ca incoruptibil ! Va spun, omul asta, Vasile Marica e intangibil asa de corect e. Si acum ca sa-l discrediteze, lovesc in sotie. Vreti sa va spun ceva, noi astia de la privat, pentru 6000 RON pe luna, nici nu ne intoacem pe partea ailalta in pat, dapoi sa ne dam jos, e ridicola suma ! Cristina, se aude ? Se scandeaza: JOS GUVERNUL ! VREM IMPOZITE MAI MARI ! SPAGI MAI MARI !
Doamna, dvs., mai intai cum va numiti: Lia Olga Vasile. Si cu ce va ocupati? Sunt angajata la o fabrica de paine si lucrez numai 10 ore/zi. Am un salar de 1000 RON, care nu ma satisface ! Hopa, deci vreti mai mult, nu? Nu domnule reporter, vreau sa-mi donez jumatate timp de un an, functionarilor de la inmatriculari auto. De ce? Pai sotul meu care e sofer la o firma de curierat, a fost afara si a lucrat 5 ani si cand s-a intors a adus o masina din Germania, aici a umblat vreo 2 saptamani sa o inmatriculeze pe la vreo 4 servicii, unde erau numai functionari atat de slabiti ca nici nu se puteau scula de pe scaun, asa ca statea si astepta ore, zile. Mi s-a facut si mila de ei, asa subnutriti, cred ca au niste salarii de batjocura.
Stimati telespectatori dupa cum vedeti s-au strans aici cateva zeci de mii de lucratori in domeniul privat si continua sa vina! Deocamdata demonstratia este pasnica, dar lumea este hotarata sa nu plece pana nu obtin un salariu minim de 500 RON si 900 la bugetari, marirea impozitelor cu cel putin 50%, dublarea salariilor bugetarilor, acordarea de concedii gratuite tuturor bugetarilor si decontarea cheltuielilor de transport, tratament diferentiat medical si scolar (bugetarii nu dau "atentii" doctorilor si dascalilor), amenzile auto sa scada cu 50% la bugetari si sa creasca tot cu 50% la privati, etc. O delegatie in frunte cu Edy Nastase si Craniu Antonescu, intra acum in minister la negocieri. Aici cred ca sunt adunati peste jumatate de milion de privati manifestand, vad si multe taxiuri blocand circulatia si claxonand asurzitor. Mi se spune ca astfel de miscari sunt in aproape toate capitalele de judet! Lucratorii din sectorul privat sunt exasperati, curba de sacrificiu la care sunt supusi bugetarii de acest cuplu dictatorial Basescu-Boc i-a scandalizat! Stimati telespectatori picatura a umplut paharul! Atmosfera devine tot mai incinsa aici, oamenii sunt nervosi acuzand guvernul ca favorizeaza mediul privat si isi bate joc de bugetari! Cristina preia legatura te rog, efectiv nu mai pot transmite, multimea a devenit foarte violenta...
Ce se-ntampla? Ma trezesc plin de transpiratie si cu inima parca spargandu-mi pieptul de emotie ! E 7,30 dimineata, trag draperia si deschid geamul. Usor, usor ma linistesc, a fost doar un cosmar...Ufff ce bine. Pe strada se scurge incet ca un sarpe urias si lenes, cârdul de masini al bugetarilor, care se duc la serviciu. De la chioscul din fata blocului vine o aroma placuta de paine calda. Mari caraghiosi si privatii astia, lucreaza si noaptea dar nici nu-i auzi...

Un comentariu:

  1. aceste "proteste" sunt la fel de spontane precum cacatul meu dimineata la 7.00 fix....stim noi cine i-a indrumat tovaraseste sa "protesteze spontan"...ciolanul puterii pare nespus de aproape de gurile proaste si nesatule ale psd/pnl/pc...

    la mine pe blog Liviu Dragnea, acest teoretician mistic electoral, ne asigura ca viitorul prezidentiabil al fostilor comunisti, nu va mai merge la relaxare la moguli!!!!!

    RăspundețiȘtergere